• Zmrzlinový deň

          •  

            Medúzky z 1.C majú za sebou prvý zážitkový deň.

            Deti  si vyskúšali  tímovú spoluprácu, naučili sa peknú pesničku, upiekli nielen slovo „ZMRZLINA“, ale aj prvé písmenká zo svojich mien, postavili zmrzlinu z kociek a dokonca našli a spočítali ukryté zmrzlinky na školskom dvore. Aký by to bol ZMRZLINOVÝ DEŇ, keby si na konci nepochutnali na zmrzline, samozrejme s písmenkovými koláčikmi, ktoré  si vlastnoručne upiekli.

            Aj keď dnes bolo vonku trošku zmrzlinové počasie, prváci si svoj  "Zmrzlinový deň" super užili.

             

            PaedDr.G.Kapjorová

          • Pastelky z 3.A objavujú svet

          •  

            Hodiny prírodovedy dokážu byť veľmi zaujímavé - okúšame sa odpovedať na jednoduché otázky o fungovaní sveta, zisťujeme zaujímavostí o každodenných javoch ...

            PaedDr.Ľ.Capuliaková

          • Čokoládový deň

          •  

            Deň čokolády je určený pre všetkých milovníkov čokolády, ktorá je zdrojom energie pre naše telo.

            V ŠKD na sídlisku Západ sme si tento deň pripomenuli a spríjemnili ochutnávkou tejto pochúťky, maľovaním „čoko“ obrázkov a množstvom informácií o vzniku a výrobe čokolády.

            Bol to príjemný čokoládový deň.

            vych. J. Lepáčková

             

          • Kultúrne poukazy pre bývalých žiakov 9. ročníka

          • Oznamujeme bývalým žiakom 9. ročníkov našej školy, že kultúrne poukazy platné na školský rok 2022/2023 sú u nás v škole P. O. Hviezdoslava Trstená. Vyzdvihnúť si ich môžete každý pracovný deň do 15:00 hod.

          • Zoznam záujmových útvarov v šk. roku 2022/2023

          •  

            Ponuka záujmových útvarov na našej škole v šk. roku 2022/2023.

            Zoznam bude ešte postupne  doplnený a aktualizovaný.

             

            Ponuka krúžkov CVČ Trstená

            CVČ Trstená ponúka rôzne krúžky pre ZŠ na šk. rok 2022/2023. Poplatok na celý rok je 12 €. Ak sa dieťa prihlási na viacero krúžkov, poplatok sa platí len za jeden krúžok. Pri plaveckom krúžku sa platí plus 4 € na stretnutie. Prihlášky treba odovzdať do 20.9.20222. Nájdete ich na stránke cvctrstena.sk alebo si ich môžete priamo vyzdvihnúť v CVČ. Viac info na tel. č. : 043 53920129.

          • Letná škola 2022

          • Letná škola 2022 s názvom "Letná detektívka alebo Oravská všehochuť" bola realizovaná v 4 skupinách od 1.8.2022 do 5.8.2022 a od 8.8.2022 d 12.8.2022. Program sme postavili na silnej medzi predmetovej báze (slovenského jazyka, dejepisu, občianskej náuky, geografie, biológie, chémie, matematiky, výtvarnej výchovy, hudobnej výchovy, regionálnej výchovy, telesnej výchovy...).​​​​​​

            Prostredníctvom detektívnych úloh sme žiakov previedli krátkymi dejinami rodného mesta, regionálnymi pokladmi a environmentálnymi prioritami súčasnej spoločnosti. Aktivity (vzdelávacie aj voľnočasové) boli realizované zážitkovou formou v netradičnom a pre deti atraktívnom prostredí.

            Poďakovanie patrí všetkým :

            - deťom, ktoré sa aktívne zapájali do všetkých aktivít a častokrát prekonávali svoje limity, zažívali netradičné veci a získavali nové vedomosti a zručnosti ;

            - rodičom, ktorí nám zverili svoje deti a ponúkli tak deťom tráviť voľný čas netradične, aktívne, užitočne a zároveň dobrodružne;

            - všetkým dobrovoľníkom resp. hosťom, ktorí program našej Letnej školy zatraktívnili a boli pre naše deti obrovskou inšpiráciou a motiváciou;

            - všetkým učiteľom za ich pedagogické majstrovstvo, tvorivosť, pozitívnu energiu, dobrú náladu a nevyčerpateľnú energiu, ktorou sa počas celej Letnej školy venovali deťom.

             

          • Na slovíčko s p.riaditeľkou ...

          • Milí rodičia žiakov našej základnej školy.

             

            V prvom rade mi dovoľte na konci školského roka 2021/2022 poďakovať sa za dôveru, ktorú ste do nás vložili tým, že ste nám Vaše deti zverili. Zároveň Vám ďakujem za pomoc, spoluprácu a lojalitu k škole. Špeciálne poďakovanie patrí Rade školy a Výboru rodičovského združenia, ktorí nám nezištne pomáhajú s organizáciou podujatí v škole.

            Uisťujem Vás, že zamestnanci našej školy robia všetko pre to, aby deti boli v škole šťastné, spokojné a kvalitne pripravené na život. V našom úsilí nepoľavíme ani v budúcich rokoch a budeme neustále hľadať možnosti, ako vyučovací proces skvalitňovať.

             

            Vážení rodičia.

            Určite ste už postrehli informáciu, že škola dostala do prenájmu od mesta pozemok, na ktorom zriaďujeme školskú záhradu. Na základné vybudovanie sme vypracovali projekt z programu Interreg- cezhraničnej spolupráce, kde sme získali 15 000 €. Mnoho sme si urobili sami, zamestnanci a žiaci, pomohlo nám aj zopár rodičov a našich rodinných príslušníkov, za čo všetkým úprimne ďakujem.

             

            Keďže chceme, aby záhrada bola komunitnou a neslúžila len na zážitkové vzdelávanie, zakúpili sme z projektu Participácia (mesto Trstená) , kde sme získali 700 € , záhradné hojdačky a gril.

            Bolo by ale  potrebné počas prázdnin ešte dobudovať priestor tak, aby ste ho mohli komfortne  využívať všetci na rôzne stretnutia.

             

            Máme záujem vybudovať prístrešok nad triedu, vonkajší gril a ohnisko s posedením!!!!!!.

             

            Keďže viem, že medzi rodičmi je veľmi veľa šikovných majstrov, ktorí sú určite ochotní pomôcť dobrej veci, chcela by som poprosiť o pomoc . Materiál na všetky stavebné činnosti samozrejme zakúpime. Záujem máme hlavne o rodičov, ktorí nám vedia pomôcť vlastnou prácou.

             

            Taktiež by som chcela poprosiť o informáciu, či niekto z rodičov disponuje bágrom, potrebovali by sme ešte dorovnať terén. (predpokladáme tak na max. 2hod.)

             

            Určite vnímate, že robíme všetko pre to, aby Vaše deti boli v škole šťastné, pričom Vás nezaťažujeme zbytočne,    ale na niektoré činnosti naše možnosti, ani schopnosti nestačia a potrebujeme Vašu pomoc.

             

            Vopred Vám ďakujem za ochotu v svojom mene, ale aj v mene všetkých zamestnancov a najmä detí ZŠ P.O.Hviezdoslava v Trstenej.

             

            V prípade Vášho záujmu, resp. pre získanie ďalších informácii prosím kontaktujte riaditeľku školy prostredníctvom tejto správy, emailu: milena.smitkova@zstrstena.sk, alebo telefonicky na čísle 0905865393.

             

            S úctou a prianím pekných letných dní Milena Smitková, riaditeľka školy

          • Exkurzia ku koníkom

          •  

            Chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať ujom Chudým za prekrásne chvíle v Ústí pri ich koníkoch. Všetci sme sa na koníkoch povozili, zahrali sa s malými kozičkami, pobehali si po lúke, zamaškrtili si na nanukoch a sladkostiach. Ešte raz veľké ĎAKUJEME!!!

                                                 Žiaci 1. A triedy

          • Túlavé topánky

          • Dnes nás túlavé topánky zaviedli do krásnej prírody v Oravskej Lesnej. Prešli sme sa náučným chodníkom a nielen to. Vďaka skvelým sprievodcom resp. lesníkom Ing.R.Ľorkovi a Ing.M.Holubčíkovi sme sa o prírode dozvedeli zase o trošku viac. Keď sa ozval škvrkot v bruškách, pochutnali sme si na špekáčikoch, vyskúšali si či sme dobrí skokani a potom už rýchlo na úvraťovú železničku a samozrejme na mini nákupy. Bol to opäť skvelý deň .Ďakujeme !!!!

            TRPASLÍCI zo 4.A@PASTELKY z 2.A @PIRÁTI z 1.B = super partička

          • Včelia Paseka - zaslúžená medová odmena

          •  

            Po celoročnej usilovnej práci, sme dnes okrem ochutnávky medu, objavili odviečkovance a naučili sa točiť med na vareške.  Dakujeme včelám, prírode, aj včelárskému kumštu našej pani učiteľky Zlatky.

            Včelia Paseka 2.B

          • Poznávacia exkurzia do Super ZOO

          •  

            Naozaj super, najmä pre milovníkov zvieratiek. Deti mali možnosť počuť, vidieť a dotýkať sa. Zapojili všetky zmysly, aby spoznávali čo ešte nevedeli. Boli nadšení z nových poznatkov. Na začiatku našej návštevy však museli prejsť malou skúškou, poskladať obrázky zvierat a pomenovať ich. Tak si zároveň zopakovali vedomosti z Prvouky. Potom nasledovalo kŕmenie rybičiek a zajačikov, ktoré si mohli zobrať do rúk. Na záver si vyslúžili sladkú aj vecnú odmenu. Ďakujeme pani Surovčíkovej, ktorá nám umožnila tento nevšedný zážitok.

            Mgr. Miklúšková V. 1.C

          • Na Oravskom hrade 

          •                                                           

            Žiaci 1.C a 2. C triedy, podobne ako väčšina žiakov, sa po úspešnej celoročnej práci tešili na koncoročný výlet.  Našim cieľom bol Oravský hrad. Cesta  vlakom bola zaujímavá a  pre viacerých prvýkrát. Pod hradom už bolo mnoho turistov, ktorí čakali na sprievodcov. Naši žiaci sa živo zaujímali o históriu, za čo ich naša sprievodkyňa pochválila. Po prehliadke hradu nasledovali nákupy suvenírov a sladkostí. Na spiatočnej ceste bolo vidno miernu  únavu, ale zvládli sme to. Bol to vydarený výlet.

            Mgr. Miklúšková, Mgr. Beňušíková

             

          • Noc v škole 2022

          •  

            ĎAKUJEME, ĎAKUJEME, ĎAKUJEME .... všetkým zaangažovaným, ktorí prispeli k tomu, že Noc v škole 2022 dopadla fantasticky. Práca v tímoch, Vilomeniny, Správny chlapec, Správne dievča, Pokladovka, Nočné kino, diskotéka, zaspávanie s vílou Večernicou + skvele dobrotky od našich rodičov : hranolky, hamburger, zmrzka, muffinky, koláčiky,.... jednoducho PARÁDIČKA .

            TRPASLÍCI zo 4.A, PASTELKY z 2.A a PIRÁTI z 1.B boli ste skvelííííí !

            PaedDr.G.Kapjorová, PaedDr.Ľ.Capuliaková, Mgr.V.Cisáriková

             

    • Kontakty

      • Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava TRSTENÁ
      • e-mail školy: zstrstena@zstrstena.sk
      • e-mail na správcu obsahu: zstrstena@zstrstena.sk
      • 043 / 5391 076
      • klapka 1: riaditeľka školy, mobil: 0905 865 393 kl. 2: ekonomické oddelenie kl. 3: zástupkyňa pre 2. stupeň kl. 4: zástupkyňa pre 1. stupeň elok. prac. Západ: 043 / 5392 469
      • Hviezdoslavova 822/8 028 01 Trstená Slovakia
      • Digitálny koordinátor: jan.gregor@zstrstena.sk
      • IČO: 37810235 DIČ: 2021646374
      • Riaditeľka školy: Ing. Milena Smitková
      • Ekonómky: Renáta Puchlová Zuzana Janigová
      • ZRŠ I. stupeň: PaedDr. Gabriela Kapjorová
      • ZRŠ II. stupeň: Mgr. Mária Štefanidesová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje